Aromaterapia pre lásku

Éterické oleje a vonné látky z rastlín sa už od dávnych čias používali ako afrodiziakum na podporenie intimity. Tieto cenné prírodné látky viete využiť jednoducho aj dnes formou telového masážneho oleja, zmyselného kúpeľa alebo ako zmes do difúzera. Predstavme si najznámejšie éterické oleje na túto tému

Ruža

Slovo „rosa“ je odvodené od gréckeho slova rodon, znamenajúce červený. Grécka poetka Sapfó nazývala ružu „kráľovnou kvetín“. Jemná sladkosť vône spolu s dôležitou terapeutickou hodnotou jej zaistila mimoriadne postavenie v lekárstve a parfumérstve v starých civilizácií. História vonných látok je hlboko spätá s ružou hovorí sa, že Kleopatra sa plavila po Níle na lodi s plachtami namočenými do ružového oleja, aby jeho prekrásna vôňa oznamovala jeho príchod.


Tiež sa traduje, že ružový olej hojne používala pri kozmetických ošetreniach a vďaka tomu získala povesť mimoriadne žiarivej krásky. Rimania sypali ruže pri oslavných hostinách a svadobných rituáloch. Ružový olej bol prvým olejom, ktorý v 11. storočí vydestiloval arabský lekár Avicenna. Podporuje ženskú energiu a je považovaná za kvet lásky.


Terapeutický účinok:

Ženský reprodukčný systém- frigidita, neplodnosť, nepravidelná menštruácia Mužský reprodukčný systém- impotencia Kožný systém- zrelá a suchá pleť

Ylang - ylang

Tejto krásnej rastline sa niekedy hovorí „kvet kvetov“ - toto označenie pochádza z malajského alang-ilang. Pôvodní obyvatelia ostrovov miešali kvety s kokosovým tukom, vzniknutú zmes nazývali borri-borii a natierali si ju na telo, zvlášť v období dažďov ako ochranu pred horúčkami. Je výborná na pleť a tiež na vlasy. Ženy ju používali ako ochranu pred pôsobením slanej morskej vody. Omnoho neskôr behom 19. storočia objavili Garnier a Reichler antiseptické vlastnosti oleja, používal sa proti malárií, keď nebol dostupný chinín. Zistilo sa dokonca, že je efektívny pri potlačovaní symptómov epilepsie. Ylang – ylang zo seba uvoľňuje korenie tropického slnka a uvádza nás do sladkého tropického raja. Niekedy sa ylang - ylangovému oleju hovorí jasmín chudobných.

Terapeutický účinok:

Reprodukčný systém- frigidita a impotencia Obehový systém- znižuje vysoký tlak, búšenie srdca, tachykardia, emočná srdečná arytmia Pokožka- vyrovnáva mastnú pleť

Jasmín

Pochádza z Indie, Číny, Afganistanu a Perzie. Meno sa odvodzuje od perzského Yasmin. Táto rastlina sa dostala do južnej Európy v polovici 16. storočia Niekedy sa mu tiež hovorí Kráľ kvetín a už dlho sa používa ako afrodiziakum. Má mnoho užitočných účinkov na mužské i ženské pohlavné orgány. Pomáha tiež pri depresívnych náladách, pri letargii, zahrieva emócie, pozdvihuje sebavedomie.

Terapeutický účinok:

Ženský reprodukčný systém- frigidita, bolestivá menštruácia, vyrovnáva hormonálnu hladinu, vhodný k pôrodu Mužský reprodukčný systém- pomáha pri impotencii a predčasnej ejakulácii Nervový systém- depresie, nervové vyčerpanie

Masážny olej na povzbudenie sexuality:

Do 50 ml mandľového oleja: 2 kv ruža 1 kv jasmín 8 kv limetka 3 kv bergamot 2 kv šalvia muškátová

Zmyselná zmes do kúpeľa:

Do pol šálky smotany dokvapkáte oleje: 1kv. ylang-ylang 2kv. santalové drevo 1kv. pačuli 3kv. mandarínky

Flora terapeutica blog
Nedávne príspevky
Archív
Sledujte nás
  • Facebook Basic Square